Ingrediënten
3 middelgrote eieren
200 g havermout
360 g appelmoes
2 tl bakpoeder
10 gram Dr. Oetker Vanillesuiker (optioneel)
1 el gemalen kaneel
115 g ongezouten ongebrande noten mix
100 g gedroogde verse bosbessen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Klop de eieren los en voeg de havermout, appelmoes, bakpoeder, (vanillesuiker), kaneel en een snufje zout toe. Meng goed. Hak de noten mix grof en voeg met de bosbessen toe aan het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen.
Bewaartip:
Bewaar de gehele cake, snij bij eten van de cake één stukje af
Originele recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190312/appelmoes-ontbijtcake-met-havermout
Ooh dat klinkt goed!
Lekker!