G-4RX9MKRZRH
top of page

Bootcamp in Nijmegen is de oplossing voor jou!

Bijgewerkt op: 30 nov. 2022

Tegenwoordig is het een ware trend om u aan te melden voor een bootcamp. Het heeft ontzettend veel voordelen voor uw lichaam en geest. Het is ontstaan bij het leger in de Verenigde Staten. Vanuit daar is het overgevlogen naar andere landen en ook Nederland. Het is niet voor niets zo populair wereldwijd. Het is ongekend nuttig voor uw lichaam en iedereen die een keer meedoet heeft er veel profijt van. U voelt zich fitter, beter en sterker op lichamelijk gebied en ook mentaal.


Wat is Bootcamp?

Deze manier van trainen is ontwikkeld bij het leger in de Verenigde Staten. Het is een methode om de soldaten voor te bereiden op zware taken die veel lichamelijk inspanning vereisen. Alhoewel, is bootcamp Nijmegen aan afgeleide vorm van die van het Amerikaanse leger. Bootcamp die de normale mens, zoals u, zich voor kan aanmelden is meer een commerciële variant.


Met commerciële variant wordt bedoeld dat het meer toegankelijk is voor alle sportniveaus. Het is begrijpelijk dat we niet met dezelfde intensiteit en moeilijkheidsgraad van het leger gaan trainen. Dat resulteert alleen maar in blessures en het niet kunnen volhouden van de sessie. Daarnaast bent u minder snel geneigd om weer een sessie mee te doen. Het is natuurlijk de bedoeling dat het voor iedereen vol te houden is en dat u met een content gevoel de training voltooid.


De trainingssessie is bedoeld als een full body work-out geschikt voor man en vrouw. Voor iedereen die een goede bootcamp training wil volgen moet op zoek naar een bedrijf die gecertificeerde trainers heeft met ervaring. Er is ontzettend veel aanbod, maar de kwaliteit is niet altijd top. Daarom moet u goed kijken wat de mogelijkheden zijn met de aanbieders.


X-FITNESS biedt een bootcamp aan in Nijmegen en die training bestaat uit verschillende oefeningen. Daarbij kunt u denken aan een hardloopsessie, interval training en specifieke fitnessoefeningen die worden uitgevoerd in de buitenlucht zonder hulp van fitness apparaten. Daarnaast heeft dat bedrijf ook ongekend veel ervaring met deze manier van trainen.


Voor- en nadelen van bootcamp Nijmegen

Uit ervaringen en belevenissen van bootcampers zijn er een aantal voor en nadelen naar voren gekomen. Deze zullen benoemd worden zodat u een beeld kan schetsen van wat u kan verwachten van deze trainingsvorm.


Het meest genoemde voordeel wat mensen vertellen bij deze training is wel veel calorieën verbranden. Gemiddeld kan een persoon tussen de 500-800 calorieën verbranden bij deze trainingssessie. Een ander voordeel is dat je in de buitenlucht kan trainen, wat een ontspannend effect kan hebben. Ook zijn de trainingssessies in groepsverband en staat u er niet alleen voor. Verder is er veel diversiteit in trainen, waardoor u veel kan afwisselen en het leuk houdt.


Het weer kan natuurlijk een logisch nadeel zijn. Als het regent dan moet u in de regen de training doen. Voor sommige is dit een nadeel, maar voor anderen is sporten in de zomerhitte juist niet gewenst. Desalniettemin biedt X-FITNESS de meest gevarieerde bootcamps aan in verschillende steden met zeer ervaren gecertificeerde trainers.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page