G-4RX9MKRZRH
top of page

Meal prepation

Wat is meal prep?

Meal prep of terwijl meal preparation, het voorbereiden van voeding voor meerdere dagen vooruit. Dit stelt je in staat om ten aller tijden een gezonde maaltijd bij de hand te hebben. Hier onderstaand een opsomming van de voor en nadelen van meal preperation.

Voordelen

  • Gezonde maaltijd

  • Gereguleerd kunnen eten

  • Geen keuze stress

  • Gevarieerd 

  • Budget

  • Geen producten weg gooien

Nadelen

  • Kost meer tijd in één keer.

Meal prep

Meal prep is het hoofdoel om een gezondere leefstijl

te vergemakkelijken. De tijd investering om uit te

zoeken kost tijd en het voorbereiden kost tijd maar

dit vervalt in de vergelijk met iedere dag opnieuw

een maaltijd voor jezelf maken. ​

Randvoorwaarde meal prep

Om tot een succesvolle meal prep te komen zijn er

belangrijk producten en dingen waar je rekening

mee moet houden.

Een paar belangrijke punten opgesomd

  1. Voorraadbakjes

Voorraadbakjes zijn een musthave, je kan kiezen voor tuppware maar deze nemen veel ruimte in en kosten behoorlijk veel. Aangezien het je de kosten laag wilt houden kan je kiezen voor de 'Chinese restaurant afhaal bakjes'. Deze bakjes hebben een budget prijs en zijn te verkrijgen bij toko's en gewoon bij X-FITNESS.

     2. Keukengerei

Ow wat is het vervelend als je staat te klussen aan je ouwe gare fiets met verkeerd en oud gereedschap. Ook in de keuken is dit rampzalig, zorg voor goede pannen, messen en ander degelijk keuken gerei. De messen adviseren wij om massieve messen te aan te schaven en deze regelmatig te slijpen met een aanzetstaal. Goedkopere keuken messen met hout of plastic vallen vaak uit elkaar van ellende. Voor 2 tientjes meer kan je een sterk massief mes kopen.

   3. Kruiden

Zorg ervoor dat je de kruiden zoals peper, paprika, nootmuskaat, kaneel, chilli in huis hebt. Daarnaast zijn er natuurlijk ook de verse kruiden zoals munt, basilicum, rozermarijn, peterselie.

IMG_8226.jpg
bottom of page